ponedjeljak, 11. svibnja 2009.

Dijeta u zoni

Dijeta u zoni je ishrana sa visokim unosom bjelančevina, a niskim unosom ugljikohidrata. Ona se temelji na konceptu da ako ljudi jedu idealnu ravnotežu ugljikohidrata, proteina i masti u svakom obroku oni će postići hormonsku ravnotežu. To će kontroliratirazinu inzulina i rezultirati mršavljenju i pridonjeti će očuvanju zdravlja.
Dijeta u zoni je dizajnirana za gubitak masti i mršavljenje, a autor ove dijete također tvrdi da je ishrana dovede do znatne zdravstvene beneficije. Ova dijeta je visoko strukturirana. Svaki obrok se treba sastojati od 40% ugljikohidrata, 30% proteina i 30% masti.

Namirnice koje su dozvoljene:
proteini:
piletina, puretina, i druga perad, plodova mora, jaja i mliječni proizvodi sa manjim udiom masti.

ugljikohidrati:
voće, povrće, zobeno brašno, ječam

masti:
maslinovo ulje.

Namirnice koje su zabranjene:
crveno meso, mrkva, kukuruz, grožđice, banane, papaja, mango, većina voćnih sokova, kruh,
žitarice, riža, pečeni krumpir, punomasno mlijeko mliječni proizvodi, alkohol

Sve ostalo što nije navedeno je dozvoljeno ali u manjoj količini.
Najbitnije je da se pridržavate omjera od 40% ugljikohidrata, 30% proteina i 30% masti.

Nema komentara:

Objavi komentar